Nicolette Kluijver
Voor deze bijzondere collectie hebben we de handen ineengeslagen met Nicolette Kluijver, presentatrice, avonturier en ambassadeur van het International Fund for Animal Welfare (IFAW). Samen hebben we een limited edition serie reishanddoeken ontworpen, geïnspireerd op de kleuren, dieren en landschappen van Afrika.
De prints vertellen een verhaal. Over wilde natuur, vrije dieren en de kwetsbaarheid van het ecosysteem. Over olifanten die dwars door Afrika trekken op zoek naar ruimte, veiligheid en verbinding. En over de noodzaak om die ruimte te blijven beschermen.
Met veel plezier heb ik een eigen reishanddoek ontworpen voor Buvanha, geïnspireerd door mijn prachtige reizen naar Kenia en Zimbabwe. Reizen waar de relatie tussen mens en dier centraal stond. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt deze zomer.
Heel veel liefs Nicolette xxx


Steun de Afrikaanse olifant
Als ambassadeur van IFAW zet Nicolette zich in voor hun Room to Roam initiatief om olifanten en hun leefgebieden in Afrika worden beschermd. Met de aankoop van deze reishanddoek draag je bij aan het beschermen van olifanten en andere wilde dieren.
Lees hieronder meer over IFAW en hoe onze samenwerking met Nicolette daaraan bijdraagt.
IFAW is een internationale organisatie die zich richt op het redden van wilde dieren en het behoud van biodiversiteit en natuur. IFAW redt dieren, rehabiliteert ze en laat ze weer vrij in de natuur. Ook worden hun natuurlijke leefomgevingen hersteld en beschermd.
Door verlies en fragmentatie van leefgebieden, klimaatverandering en een toename in conflicten tussen mensen en wilde dieren worden o.a. olifanten uit hun natuurlijke leefgebieden verdrongen. IFAW’s Room to Roam is een grootschalig samenwerkingsinitiatief om leefgebieden veilig te stellen en met elkaar te verbinden, zodat olifanten en andere wilde dieren veilig in Oost- en Zuidelijk Afrika kunnen rondtrekken.
Als ambassadeur van IFAW gebruikt Nicolette Kluijver haar publieke imago, stem en professionele netwerk om mensen bewust te maken van de kritieke situatie van Afrikaanse olifanten. Tijdens haar projectbezoeken in Zimbabwe en Kenia heeft zij van dichtbij kunnen ervaren hoe IFAW dieren helpt beschermen en welke impact dit werk heeft op zowel dieren als mensen.
- IFAW steunt honderden wildlife rangers, die elke dag met gevaar voor eigen leven patrouilleren om stroperij en mens-dier conflicten tegen te gaan. Als er een melding binnenkomt dat er een olifantenkalfje is gevonden, dan wordt het overgebracht naar één van onze opvangcentra, waar het wordt gerehabiliteerd (dit betekent vaak jarenlange zorg, 24 uur per dag) en waar mogelijk weer uitgezet in het wild.
- IFAW least land van lokale gemeenschappen, zodat zij een vast inkomen hebben en olifanten vrije doorgang hebben. Het land wordt dan niet ingezet voor landbouwpraktijken, maar het vee kan er gewoon grazen en het vermindert wraakacties nadat bijvoorbeeld een leeuw een geit of koe heeft gegrepen.
- IFAW biedt opleidingsprogramma’s voor o.a. jonge vrouwen, zodat zij een kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen en een eigen onderneming op te zetten, waardoor er een stabieler inkomen is voor het gezin en er minder risico is op conflictsituaties tussen mens en dier in de strijd om dezelfde water- en voedselbronnen.
De problemen die IFAW wereldwijd aanpakt zijn urgent en complex. Daarom wordt samengewerkt met lokale gemeenschappen, ngo’s, overheden en het bedrijfsleven om haalbare en innovatieve oplossingen te vinden. Hoe IFAW dat doet? Kijk op ifaw.org
Voor elke verkochte handdoek doneren wij €1,00 van de opbrengst aan IFAW. Door hun Room to Roam-initiatief kunnen leefgebieden van olifanten in Oost- en Zuidelijk Afrika met elkaar worden verbonden. Zo kunnen meer dan 300.000 olifanten veilig migreren en overleven in een wereld waarin hun ruimte steeds kleiner wordt.
Nicolette bezocht zelf IFAW-projecten in Zimbabwe en Kenia en zag met eigen ogen het effect van dit werk. Haar liefde voor dieren en natuur zie je terug in het design en in deze samenwerking.
Met deze reishanddoeken reis jij niet alleen de wereld over, maar draag je ook direct bij aan een betere toekomst voor wilde dieren.