Stijne's zeilavontuur in de Caribische Zee.

Inleiding:

Stine nam eerder dit jaar contact op met Buvanha over haar avontuurlijke zeiltocht door het Caribisch gebied. Omdat zeilen draait om duurzaamheid, had ze een reishanddoek nodig die hieraan voldeed. Toen ze ons benaderde, vonden we het geweldig dat zo'n jong iemand al zo avontuurlijk is en zich inzet voor duurzaamheid. We moedigen dit zeker aan en doneren haar een aantal reishanddoeken. Omdat we het leerzaam en inspirerend vinden om dit avontuur met jullie te delen, hebben we Stijne gevraagd om jullie mee te nemen op haar reis. Hieronder vind je haar eerste blog ter voorbereiding op haar vertrek.

Hallo,
Ik ben Stijne, 15 jaar oud en ik ben net vertrokken voor een heel gaaf avontuur naar Sint Maarten. Ik ga tijdens schooltijd vijf weken zeilen op het tallship Wylde Swan in het Caribisch gebied. Ik ga met een organisatie die Masterskip heet, samen met 30 andere leerlingen van allemaal verschillende scholen uit heel Nederland. Masterskip organiseert elk jaar acht van dit soort reizen en heeft twee schepen: de Wylde Swan en de Reade Swan.
Mijn reis heet 'Expeditie naar de Jungle en het Koraal' en we gaan varen in het Caribisch gebied. Waar we precies heen gaan is nog even afwachten, dat hangt af van de wind. We zullen ongeveer tweederde van de tijd zeilen en een derde van de tijd op verschillende eilanden doorbrengen. We krijgen zeiltraining en verschillende workshops over navigeren en over plastic soep en natuur. En 6 dagen per week van 8:00 - 12:00 uur werken we zelfstandig aan schoolwerk, dat ik allemaal op mijn laptop heb meegenomen en met mijn school heb afgesproken.

De laatste tijd heb ik veel gewerkt en leuke dingen verkocht om het geld voor de reis bij elkaar te krijgen. Bedrijven hebben me ook gesponsord, sommigen met geld, anderen met spullen die op mijn paklijst stonden. Omdat we veel duurzame en ecologisch goede (toilet)spullen nodig hebben, ben ik op zoek gegaan naar bedrijven die daar ook voor staan.

Zo kwam ik via Instagram bij Buvanha terecht, omdat ik op zoek was naar de sneldrogende en lichtgewicht reishanddoeken die ik nodig had. Ik vind het geweldig dat ze gemaakt zijn van gerecyclede plastic flessen, dus het is niet schadelijk voor het milieu en houdt het schoon voor iedereen! Ik kan niet wachten om de prachtige handdoeken te gebruiken op een (onbewoond) eiland! En ik hoop echt dat andere mensen ook steeds vaker kiezen voor spullen van bedrijven die goed doen voor de natuur. Misschien kan het delen van mijn avontuur en verhaal daar een beetje bij helpen.

Over 5 weken ben ik terug om te vertellen hoe het was. En natuurlijk foto's te delen van de reis en de handdoeken in de Caraïben!

Liefs,

Stijne

www.masterskip.com

 

Buvanha - StijnezeiltBuvanha - StijnezeiltBuvanha - StijnezeiltStijne gaat zeilen met een Buvanha