De voordelen van een sneldrogende handdoek

Wat is een sneldrogende reishanddoek?
Alle voordelen van een sneldrogende handdoek

 

Vele reizigers maken er tegenwoordig gebruik van: de reishanddoek van Buvanha. Deze microvezel handdoek voor op reis overtreft in ieder opzicht de "normale" katoenen badhanddoek. In dit artikel legt Buvanha dan ook uit wat de voordelen van een sneldrogende handdoek zijn.

Wat is een sneldrogende handdoek?

Een sneldrogende handdoek is een handdoek gemaakt van microvezel. Dit wordt ook wel een microvezelhanddoek genoemd. Een microvezel handdoek is een sneldrogende handdoek gemaakt van fijne vezels en diverse soorten synthetische stoffen. Het meest voorkomende is een mix van polyester (80%) en polyamide (20%). 

Doordat de vezels van een sneldrogende handdoek klein en fijn zijn, heeft de handdoek een goed adsorptievermogen. Een microvezel handdoek neemt hierdoor snel en veel water op.

Alle voordelen van een sneldrogende handdoek

De voordelen van een sneldrogende handdoek op een rijtje gezet.

1. Sneller droogaborsorberende handdoek

De naam zegt het al, sneldrogende handdoeken oftewel microvezel handdoeken zijn veel sneller droog dan katoenen exemplaren. Zo, is een Buvanha handdoek droog in 50% van de tijd van een gewone handdoek. Hang de handdoek op aan de speciaal ontworpen lus in de wind en zon. Binnen 1 à 2 uur is de handdoek volledig droog. Stop hem terug in het opbergtasje en je bent weer klaar voor de volgende stranddag.

 

2. Lichtgewicht

Een andere goede reden om een dergelijke handdoek aan te schaffen, is het gewicht dat het in je koffer scheelt. Een handdoek van microvezel is veel lichter dan een katoenen exemplaar. Waar je bij een katoenen exemplaar al snel aan het maximale gewicht van de bagage zit, kan je met een microvezel handdoek veel meer meenemen.

3. Compact opvouwbaar

In tegenstelling tot een katoenen handdoek is een microvezel badhanddoek compact opvouwbaar. Naast het gewicht, bespaart een sneldrogende handdoek dus ook veel plek in de koffer!

compact opvouwbare reishanddoek

4. Schimmel & Geurvrij

De microvezel waar van de Buvanha reishanddoeken zijn gemaakt, werkt bacteriedodend. En dat biedt nog een voordeel, want daardoor loop je niet het risico op een beschimmelde handdoek. Mocht je hem een keer direct na gebruik in je tas gooien, dan is alleen een handwasje genoeg om hem weer fris te laten ruiken.

5. Zandvrije handdoek

Een sneldrogende handdoek van Buvanha laat het zand op het strand. Waar bij andere handdoeken alle naden van de handdoek vol gaan zitten met zand, is dit bij de reishanddoeken van Buvanha niet het geval.

sneldrogende handdoek zonder zand

6. Lange levensduur

Een goede reishanddoek kost doorgaans net iets meer dan een reguliere handdoek, maar deze is dan ook stukken duurzamer. Berg hem op in het bijpassende opbergzakje, zodat de handdoek jaren mee kan gaan!

Sneldrogende handdoek kopen

Als je er zeker van wilt zijn dat je een reishanddoek koopt waar je jaren mee vooruit kunt, koop dan de sneldrogende handdoek van Buvanha