5 redenen om een reishanddoek te kopen

Reishanddoeken zijn geweldig om te hebben, of u nu gaat kamperen, op zon vakantie gaat of je gaat backpacken. In dit artikel deelt Buvanha 5 redenen waarom je een reishanddoek moet kopen.

1. Reishanddoek zijn absorberend

Reishanddoeken zijn gemaakt van microvezel. Microvezel reishanddoeken zijn vele malen meer absorberend dan een traditionele handdoek. Door hun absorptievermogen hoeven ze niet zo groot te zijn als gewone handdoeken om hetzelfde werk te doen. Een reishanddoek droogt je dan ook comfortabel en goed af.

2. Reishanddoeken drogen snel

Er is niets erger dan de geur van natte handdoeken of dat je de volgende dag naar het strand wilt gaan en je handdoek nog steeds vochtig aanvoelt. Reishanddoeken zijn daarom gemaakt van materialen die sneller drogen dan gewone handdoeken.

Reishanddoeken drogen snel, wat betekent dat je geen natte handdoeken bij het hotel moet houden of heel de dag op een natte handdoek bij het zwembad of op het strand ligt. Bovendien, laten reishanddoeken zoals die van Buvanha ook geen vochtige geur achter in je koffers, strandtas of achterin de auto na een bezoek aan het strand.

Waar een traditionele handdoek dagdelen duurt om te drogen, zijn reishanddoeken vaak binnen enkele uren droog. Helemaal als deze in de wind of in de zon hangen.

sneldrogende handdoek voor op reis

3. Bespaart veel ruimte

Reishanddoeken zijn ideaal om in je (hand)bagage mee te nemen doordat ze heel compact opvouwbaar zijn. Ze rollen of vouwen zich gemakkelijk op in een kleine ruimte. Zo klein, dat ze zelfs in een kleine draagtas geleverd worden!

Het feit dat reishanddoek zoveel ruimte besparen is dus ideaal voor iedere vorm van vakantie.

4. Reishanddoeken zijn zacht

Reishanddoeken zijn gemaakt van gewaffeld microvezel. Waar een traditionele microvezel handdoek stug en stroef afdroogt. Is het de gewaffelde microvezel handdoek van Buvanha comfortabel. Deze stof glijdt wel over je lichaam waar een normale dat niet doet. Bovendien behoudt het zijn zachtheid in de was zonder dat er wasverzachter of een droger voor nodig is.

microvezel reishanddoeken

5. Reishanddoeken zijn duurzaam

Goede kwaliteit reishanddoeken gaan jaren mee. Waar katoenen handdoeken snel slijten en ruwer worden, is dit bij reishanddoeken niet het geval. Dit komt doordat reishanddoeken van microvezels gemaakt zijn. Deze vezels zijn dusdanig klein, dat ze niet zo snel slijten. Dit zorgt ervoor dat je jarenlang van een zachte en goed absorberende reishanddoek gebruikt kunt maken.

Bonus reden: Zand afstotend

Er is niks zo vervelend als in een handdoek vol met zand liggen. Traditionele handdoeken kan je de hele dag blijven afkloppen, maar ze worden pas zandvrij als je ze eenmaal gewassen hebt. De reishanddoeken van Buvanha zijn daarom van dusdanig compacte vezels en naden voorzien, zodat de reishanddoek zandafstotend is. Hierdoor klop je eenvoudig al het zand van de reishanddoek af en kun jij in alle comfort genieten. Buvanha heeft namelijk niet voor niets de ultieme reishanddoek!

handdoek zandafstotend Buvanha